Kars Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Son Dakika…Bakan Koca, “Bir an bile unutmayalım” diyerek uyardı!

Son Dakika…Bakan Koca, “Bir an bile unutmayalım” diyerek uyardı!

SoleKinG SoleKinG -
15 0

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Sahra Hastanesinde genel durum değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

Depremi yol açtığı sonuçları apaçık bildiğimiz, acılarımızın taze olduğu bir vakitte yaşadık. Hatay ve ilçelerinde yaşanan yeni sarsıntılar olaydan birinci günkü sarsıntıların şiddetindeki depremlermiş üzere etkilendik. O an nerede olduğunu bilmediğimiz yakınlarımız ve tanıdıklarımız var. Hatay’a tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Başımız sağ olsun.

Hatay’da sarsıntının birinci günündün itibaren neredeyse yapıların hepsi boştu. Hatay’da 4’ü olay yerinde 2’si hastanede hayatını kaybetti. 562 kişi ise yaralandı.

Unutulmamalı ki âlâ niyetlerine rağmen Haber kaynakları her vakit sağlıklı olmayabiliyor, haberin desteği sağ duyu testinden geçmemiş bir telaş olabiliyor. Hatay’da yaşanan zelzeleler nedeniyle gündeme getirilen sıhhat kurumlarımız hakkındaki bilgileri lisana getirmek istiyorum. Reyhanlı, İskenderun B Bloğu, Kırıkhan Devlet Hastaneleri yapılan taramada hafif hasarlı ve kullanılabilir durumdadır. Buna karşın tahliye edilmiştir.

Tedavisi süren kimi ağır bakım hastalarımız Ankara, Adana ve Dörtyol hastanelerine tahliye edilmiştir.

Bu hastanelerimiz yakında tam kapasite ile hizmet verecektir. Oluşan hassasiyetleri yeniden de anlıyorum. Ama yeniden de unutulmamalıdır ki yayılan haberler özveriyle çalışan sıhhat çalışanlarımızı da kaygıya sevk ediyor. Çok dikkatli olmamız gerekmez mi? Vakit demek can demekti. Bahsi geçen bahiste farklı bir başlık açıyorum. Adana Çukurova Üniversite Balcalı Üniversitesi’nde orta seviyeli hasar tespit edilmiştir. Vakit kaybetmeden hastaları öteki hastanelere gönderdik.

HAFİF HASARLI HASTANELER

Buralarda acil müdahale üniteleri kurularak sıhhat hizmetleri aksatılmadan devam etmektedir.

17 gündür buradayım, yayılan temelsiz haberler hekimlerimizi, sıhhat çalışanlarımızı olumsuz etkiliyor. Acılı halkımızın yaralarını saran sıhhat sistemi güçlüdür.

MUSLUK SUYU UYARISI

Bölgedeki suları sistemli olarak inceliyoruz. Bir müddetliğine içme suyu olarak ambalajlı suları ve tankerlerle getirilenleri kullanacağız. Musluk suyunu ne vakit içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak. Musluk, yani şebeke suyu fakat paklık için kullanılabilir. Bu uyarıyı bir an bile unutmamalıyız.

KAYNAK: HABER7

Kaynak: Haber7

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir