Kars Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Yunan gazetecinin provokatif sorusuna Blinken’den manalı yanıt

Yunan gazetecinin provokatif sorusuna Blinken’den manalı yanıt

SoleKinG SoleKinG -
16 0

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret etti. Adana’daki İncirlik Üssü’nden helikopterle Hatay’a geçen Blinken’e Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti. Blinken Türkiye ziyaretinin akabinde Yunanistan’a gitti. 

Blinken, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Yunanistan’da Mega TV’ye röportaj verdi

TÜRK-YUNAN ALAKALARI GELİŞTİ

Yunan başkanlar ve muhalefetle görüşen Blinken, Yunanistan’ın bu sıkıntı günlerde Türkiye’ye dayanak olduğunu kaydetti. Olumlu geçen görüşmeler sonrasında Türk-Yunan alakalarının geliştiği söz edildi. 

Yunanistanlı sunucu Türkiye provokasyonu yapmak isteyerek Blinken’e “ABD ekseriyetle her iki ülkedeki farklılıkları diyalog yoluyla çözmeye çağırıyor. Fakat pek çok kişi tehdit eden bir ülke ile tehdit edilen bir ülke ortasında eşit arayı nasıl koruduğunuzu merak ediyor” sorusunu yöneltti.

BLİNKEN’DEN NET CEVAP

Blinken, “Tabii ki Yunanistan’ın güvenlik telaşlarını ciddiye alıyoruz. Lakin her iki tarafta da düzgün niyet, uygun niyeti güzelleştirme, uyuşmazlık idaresi ve tahlil isteği olduğuna inanıyoruz” sözlerine yer vererek Türkiye’nin tehdit eden bir ülke pozisyonunda olmadığını düşündüğünü kelamlarına yansıttı.

Ancak Lymberakis’in mevzuyu üsteleyerek “Türkiye’de muhtabınızla bu mevzuyu görüştünüz ve bu türlü bir taahüt aldınız mı?” sorusu üzerine halini sertleştiren Blinken, “Bak, bu mevzuda hakkında konuşmaya gerek yok. Durumu daha üretken bir formda yürütmek için – ki bu Yunanistan için de geçerli – katiyetle bir ilgi ve iradenin olduğunu söyleyebilirim” kelamlarına yer verdi.

Lymberakis’in isim vermeden Türkiye’yi işaret ederek “Ya bir NATO ülkesi öteki bir NATO ülkesine sebepsiz yere saldırırısa ne olur” sorusuna ise Blinken, “Varsayımsal tartışmalara girmeyeceğim. Lakin şunu söyleyebilirim ki tüm arkadaşlarımız diplomatik aralıklarındaki farklılıkları barışçıl yollarla çözmeye davet ediyoruz” cevabını verdi.

 

 

Kaynak: Haber7

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir