Kars Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Trump’tan Biden’a Ohio’da yaşanan etraf felaketi nedeniyle reaksiyon

Trump’tan Biden’a Ohio’da yaşanan etraf felaketi nedeniyle reaksiyon

SoleKinG SoleKinG -
14 0

2024 seçimlerine aday olan Trump, başında “Make America great again” (Amerika’yı tekrar büyük yap) yazılı şapkasıyla, zehirli kimyasal taşıyan trenin 3 Şubat’ta raydan çıkarak etraf felaketine neden olduğu Ohio eyaletinin East Palestine bölgesini ziyaret etti.

“GARİP”

Biden idaresi ve Federal Acil Durum İdare Ajansının (FEMA) bölgeye birinci başta federal yardımların gönderilmesi için mevcut durumun uygun kriterleri karşılamadığını söylemelerini “garip” bulduğunu vurgulayan Trump, bu kararı eleştirdi.

Trump, “Buraya geleceğimi söylediğimde ise hallerini değiştirdiler.” diyerek, bölge sakinlerinin ve vazifeli işçinin yanında oldukları iletisini verdi. Başka taraftan Trump, Norfolk Southern demir yolu şirketinin de misyon ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söz ederek, “Biden dahil tüm siyasalların buraya gelmesini canıgönülden diliyorum.” dedi.

Trump ayrıyeten, bölge sakinlerine binlerce şişe pak, kendi markası olan “Trump suyu” getirdiklerini söyledi.

OHIO’DA ZEHİRLİ KİMYASAL TAŞIYAN TRENİN RAYDAN ÇIKTIĞI KAZA

ABD’nin Ohio eyaletinin East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal unsur taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonu 3 Şubat’ta raydan çıkarak patladı. Patlama sonucu kimyasal husus etrafa yayılarak bir etraf felaketine neden oldu. Patlamalar sonrası etrafa yüksek ölçüde zehirli kimyasalın yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verildi.

Hadisenin akabinde bölge sakinlerinde baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik üzere şikayetler ve hayvan vefatlarına rastlanıldığı haberleri medyada yer aldı. Kazaya karışan tren şirketi Norfolk Southern, yaptığı açıklamada, alanı etrafa hassas bir biçimde temizlediklerini, bölge halkına kazadan kaynaklı kayıplar için maddi yardım yaptıklarını duyurdu.

Kaynak: Haber7

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir