Kars Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. TOKİ’nin yapacağı sarsıntı konutlarının ödeme koşulları aşikâr oldu

TOKİ’nin yapacağı sarsıntı konutlarının ödeme koşulları aşikâr oldu

SoleKinG SoleKinG -
18 0

Hak sahiplerine maliyet üzerinden borçlandırma yapılacak. 2 yılı ödemesiz, toplam 20 sene faizsiz vade imkanı sağlanacak. TOKİ’nin zelzele bölgesinde inşa edeceği konutların ödeme şartları belirli oldu.

AFET YAPILARININ ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Yapıların fiziki özellikleri TOKİ tarafından belirlenecek.

Konut, iş yeri ve ahırlar için teslimden sonra 2 yıl ödeme istenmeyecek. İş yerleri için yüzde 4 faizle 8 yılda ödeme planı sunulacak. Ödemeler aylık yahut yıllık eşit taksitlerle yapılabilecek.

PEKİ, AFET YAPILARINDA KİMLER HAK SAHİBİ OLACAK?

Yıkılan ya da ağır hasarlı konut, iş yeri ve ahır sahiplerine hak tanınacak. Afetzedenin kaç konutu olursa olsun kendisine 1 konut yapılacak. Öteki bir vilayette hasarsız konutu olanlar hak sahibi olabilecek. Büyükşehirlerde tıpkı ilçede hasarsız diğer konutu olanlar faydalanamayacak.

AFET YAPILARINA MÜRACAATLAR NASIL OLACAK?

Afet yapılarına müracaatların nasıl olacağı da netleşti.

Başvuru; konut, iş yeri ve ahır için başka farklı gerçekleştirilecek. Her vilayette açıklanacak 2 aylık müddet içerisinde yapılacak. Müracaatlar belirlenen noktalardan ya da e-Devlet üzerinden alınacak. Sonuçlar mahallinde askıya çıkarılacak, valilik ve vilayet AFAD internet sitelerinde duyurulacak. Hak sahibi kabul edilmeyenlerin 15 günlük itiraz mühleti olacak.

GÜÇLENDİRME KREDİSİ İMKÂNI

Orta hasarlı binalar için de güçlendirme kredisi verilecek. Konut ve ahırların kredi borcu, sonraki 8 yılda faizsiz ödenecek. İş yerlerinde yüzde 4 faizle 3 yılda geri ödeme imkanı sunulacak. 

KAYNAK: TRT HABER

Kaynak: Haber7

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir