Kars Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Son dakika… Ekşi Kelamlık hakkında yeni gelişme: Engelleme kararı katılaştı

Son dakika… Ekşi Kelamlık hakkında yeni gelişme: Engelleme kararı katılaştı

SoleKinG SoleKinG -
21 0

Birçok sefer halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden nefret yuvası Ekşi Kelamlık, binlerce insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş zelzelesi sonrası da kin kusmaya devam etmişti. Ekşi Kelamlık yöneticileri ve muharrirleri, afetzedeye hakaret savurmuşlardı.

Birçok sefer Türkiye aleyhinde ve PKK lehinde paylaşımların yapıldığı, afetlerin ve felaketlerin yaşandığı periyotlarda dahi provokasyonların toplumsal medyaya yayıldığı adres olan Ekşi Kelamlık, Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK) tarafından erişime engelledi.

KARAR KALDIRILDI

Ekşi Kelamlık için verilen erişim kısıtlaması kararı Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla kaldırıldı.

TEKRAR İNCELENDİ

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğiʼnin Ekşi Sözlük’e getirilen erişim manisi kararını kaldırmasına yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği itirazı onaylayarak Ekşi Sözlükʼe erişim pürüzü getirilmesini katılaştırdı.

KAHRAMANMARAŞ ZELZELESİNDE BİRÇOK PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPILMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat sarsıntılarında Hatay Samandağ’da 4 oğlunu, eşini, anne-babasını ve 9 akrabasını kaybeden vatandaşın “Kaderimiz bu. Sağ olsun hükümetimiz destekliyor bizi. Reis babamıza inanıyorum.” şeklindeki metanet dolu tabirleri herkesi duygulandırdı. Ekşi Sözlük’te ise nefret kampanyası başlatılmıştı.

ÖNCE PROVOKASYON SONRA KANIT KARARTMA

Ekşi Sözlük’te “Depremin akabinde baraj patlaması” ve “Suriyeliler KYK yurdunu yağmaladı” halindeki kaos hedefli palavra içerikler de algı oluşturulduktan sonra silindi. Ekşi Sözlük’teki son 2 haftalık süreçte paylaşımların %70’inin silinerek kanıt karartması yoluna gidildiği belirtildi.

 

“HÜKÜMETİN İSPANYOL ARAMA KURTARMA TAKIMINI KOVMASI”

İspanya’dan gelen arama kurtarma takımlarının günler süren çalışmaları sonrası ülkelerine dönüşlerini çarpıtan Ekşi, bu grupların hükümet tarafından kovulduğu palavrasını ortaya attı. Lakin İspanyol grupları ülkelerine dönerken Türkiye’den duydukları memnuniyeti lisana getirerek “Halk en güç devrinde bize çok cömert ve misafirperver davrandı” dedi. 

AYLAN BEBEK HAKKINDA SKANDAL İFADELER

Göçmenlerin yaşadığı dramın simgesi Aylan bebeğin vefatının 6. yılında, Ekşi Sözlük’te kan donduran tabirler kullanılmıştı.

Kaynak: Haber7

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir